Nieuws

Voordelig doneren aan het CTJH

Het Centrum Traditionele Jazz Harlingen is sinds 1 juli 2020 een zelfstandige stichting. Daarvoor opereerde het CTJH onder de paraplu van Friejam in Leeuwarden. Nu de Harlinger jazzclub gekozen heeft voor volledige zelfstandigheid is het ook genoodzaakt om financieel de eigen broek op te houden. Daar zullen verschillende bronnen voor aangeboord moeten worden zoals bijvoorbeeldMeer lezen over “Voordelig doneren aan het CTJH”

Huisorkest zoekt nieuwe muzikanten

The Roaring Twenties Experience, het huisorkest van het Centrum Traditionele Jazz Harlingen (CTJH), zoekt nieuwe muzikanten. Het orkest is een aantal jaren geleden na een serie workshops opgericht en richt zich op het instrumentale en vocale jazzrepertoire uit de jaren ’20 en ’30. Het orkest telt rond 20 leden en repeteert wekelijks op de maandagavondMeer lezen over “Huisorkest zoekt nieuwe muzikanten”

CTJH annuleert laatste concert van dit seizoen

Het seizoen van het Centrum Traditionele Jazz Harlingen (CTJH) zit er op. Het voor 19 april geplande slotconcert, een dubbelconcert van  huisorkest The Roaring Twenties Experience en The Alluring Ajettes is geannuleerd.  Hoewel de huidige maatregelen vanwege het coronavirus vooralsnog tot 6 april duren is het onwaarschijnlijk dat de situatie daarna weer snel zal normaliseren. Meer lezen over “CTJH annuleert laatste concert van dit seizoen”

Spring is coming Soon

The Roaring Twenties Experience op Festival Spring is coming soon The Roaring Twenties Experience, het huisorkest van het Centrum Traditionele Jazz Harlingen, is op zondag 29 maart één van de hoofdacts op het muziekfestival Spring is coming soon. Het festival vindt plaats op Glinstra State in Burgum. De aanvang is 13.30 en het duur tot 20.30Meer lezen over “Spring is coming Soon”

Nieuwe voorzitter CTJH

Jules Dutrieux is de nieuwe voorzitter van het Centrum Traditionele Jazz Harlingen (CTJH).  Hij neemt de voorzittershamer over van Hans Meijer die in 2017 samen met de Harlinger trompettist Jemke Visser aan de wieg van het CTJH heeft gestaan. Jules Dutrrieux is in het dagelijks leven werkzaam als directeur/bestuurder bij Welzijn Ermelo. Daarnaast is hijMeer lezen over “Nieuwe voorzitter CTJH”

Lounge concert 9 februari 2020

De Stable Roof Jazz Band beheerst diverse jazzstijlen Voor het tweede loungeconcert in het nieuwe jaar heeft het Centrum Traditionele Jazz Harlingen (CTJH) de Stable Roof Jazz Band weten te strikken. Deze band behoort met zijn gevarieerde repertoire, waarin vele jazzstijlen zijn vertegenwoordigd, al jaren tot de top van de Nederlandse traditionele jazz-scene.  Het concertMeer lezen over “Lounge concert 9 februari 2020”

Verhuizing Lounge Concerten

De loungeconcerten van Centrum Traditionele Jazz Harlingen gaan verhuizen! Met ingang van zondagmiddag 9 februari worden de jazzconcerten gehouden in Hotel-Restaurant ’t HeerenlogementFranekereind 23 Harlingen Gelegen aan een rustige gracht in de binnenstad is het van oudsher bekende ’t Heerenlogement de ideale locatie voor ons concertprogramma. De gezellige, klassieke inrichting  biedt de perfecte ambiance om ontspannenMeer lezen over “Verhuizing Lounge Concerten”

Lounge Concert Januari 2020

Een nieuw jaar en een nieuw decennium, 2020! Dat maakt dat de jazz muziek reeds 100 honderd jaar bestaat.  De jaren ‘20 herleven. Dit is zodoende een extra feestelijk jaar voor het Centrum Traditionele Jazz te Harlingen.  We starten met een loungeconcert dat in het teken van de traditionele New-Orleans jazz staat. Lollapalooza is eenMeer lezen over “Lounge Concert Januari 2020”

Parkeren

Parkeren langs de gracht is niet voor iedereen een pretje en er zijn niet altijd plaatsen beschikbaar. Daarom een praktische tipPlaats je auto nabij bij de Basisschool ‘t Wad op de Midlumerlaan. Ruimte genoeg en makkelijk te parkeren. En een kleine wandeling naar ‘t Heerenlogement is voor al ons publiek goed te doen.  Onderstaand ’tMeer lezen over “Parkeren”

Gezocht: muzikanten voor huisorkest

In het huisorkest The Roaring Twenties Experience is plaats voor nieuwe orkestleden, o.a. trompettisten en violisten. Voor meer informatie en opgave, neem contact op via info@ctjh.nl  of bel onze voorzitter:  Hans Meijer 0515-444250 / 06-55 13 16 24