Nieuws

Fotoserie concert The Blue Goose Revival Jazzclub

Jazzfotograaf Cor Dekker heeft op zondag 10 oktober jongstleden in het sfeervolle hotel-restauarant ’t Heerenlogement in Harlingen een prachtige serie foto’s gemaakt van het door het Centrum Traditionele Jazz Harlingen (CTJH) georganiseerde concert door The Blue Goose Revival Jazzclub. Bij deze een aantal foto’s uit die serie. En vergeet niet in uw agenda te noterenMeer lezen over “Fotoserie concert The Blue Goose Revival Jazzclub”

Huisorkest CTJH zoekt violist, trompettist en banjospeler

The Roaring Twenties Experience, het huisorkest van het Centrum Traditionele Jazz Harlingen (CTJH), zoekt nieuwe muzikanten. Het orkest wil zich versterken met een violist, trompettist en een banjospeler. Het orkest is een aantal jaren geleden na een serie workshops opgericht en richt zich op het instrumentale en vocale jazzrepertoire uit de jaren ’20 en ’30Meer lezen over “Huisorkest CTJH zoekt violist, trompettist en banjospeler”

Nominaties Edison Jazz 2021 bekend

De Edison Stichting heeft onlangs de nominaties Edison Jazz 2021 heeft bekendgemaakt. Deze worden toegekend door een onafhankelijke en vooraanstaande vakjury aan nationale en internationale albums van bijzondere kwaliteit. Van eigen bodem zijn de kanshebbers voor een Edison Fay Claassen, K.O.Brass, New Cool Collective, Sanne Rambags, het Sun-Mi Hong Quintet, Tineke Postma en de YaşamMeer lezen over “Nominaties Edison Jazz 2021 bekend”

Bokito Brass Band zoekt nieuwe blazers

De Bokito Brass Band is op zoek naar nieuwe leden. In z’n bijzonder een baritonsaxofonist, es of bes bassist en een trombonist. De band repeteert om de 2 weken op vrijdagavond in Neushoorn, Leeuwarden. De repetities gaan zoals het nu lijkt in september weer van start. Meer info is te vinden op facebook: https://bokitobrassband.nl/

Friejam trekt de stekker er uit

De Friese Bond voor Jazzmuzikanten Friejam houdt op 30 juni 2021 op te bestaan. Maar de jazz in Fryslân blijft levend. De meeste activiteiten van Friejam zullen in het komende seizoen waarschijnlijk worden voortgezet onder verantwoordelijkheid en uitvoering van anderen. Nadere berichtgeving hierover volgt via de website van Friejam, hun nieuwsbrief en hun social mediakanalen.Meer lezen over “Friejam trekt de stekker er uit”

Huisorkest CTJH zoekt klarinettisten en trompettisten

The Roaring Twenties Experience, het huisorkest van het Centrum Traditionele Jazz Harlingen (CTJH), zoekt nieuwe muzikanten. Het orkest wil zich versterken met klarinettisten en trompettisten. Het orkest is een aantal jaren geleden na een serie workshops opgericht en richt zich op het instrumentale en vocale jazzrepertoire uit de jaren ’20 en ’30 van de vorigeMeer lezen over “Huisorkest CTJH zoekt klarinettisten en trompettisten”

Jazzicoon Chick Corea overleden

Jazzicoon en meesterpianist Chick Corea is afgelopen dinsdag op 79-jarige leeftijd overleden aan kanker. De ziekte werd nog niet zo lang geleden bij hem vastgesteld. Corea werd in 1941 geboren in Chelsea in de staat Massachusetts. Zijn vader was trompettist en leider van een dixielandband. Van hem kreeg de vijfjarige Chick zijn eerste klassieke pianolessen.Meer lezen over “Jazzicoon Chick Corea overleden”

Eerbetoon aan Charlie Parker

Zelfs in deze lastige coronatijd is er op het gebied van de jazz geregeld wat moois te beleven. Zo bracht drummer Erik Ineke samen met zijn Jazzxpress en saxofonist Tineke Postma in september vorig jaar het album ‘What Kinda Bird Is This?’ uit met als ondertitel ‘The music of Charlie Parker’.  Het is een mooiMeer lezen over “Eerbetoon aan Charlie Parker”

Jazz in de Top 2000

Sinds 1999 luiden we het jaar uit met de Top 2000. Een muzikaal evenement dat na zoveel jaren wel als een traditie mag worden bestempeld. De lijst bestaat ui een mix van nieuwe muziek, geharnaste popklassiekers en soms verrassende muzikale outsiders. Maar hoe staat het met de jazz in deze lijst der lijsten. Is dieMeer lezen over “Jazz in de Top 2000”

Huisorkest CTJH zoekt klarinettisten en trompettisten

The Roaring Twenties Experience, het huisorkest van het Centrum Traditionele Jazz Harlingen (CTJH), zoekt nieuwe muzikanten. Het orkest wil zich versterken met klarinettisten en trompettisten. Het orkest is een aantal jaren geleden na een serie workshops opgericht en richt zich op het instrumentale en vocale jazzrepertoire uit de jaren ’20 en ’30 van de vorigeMeer lezen over “Huisorkest CTJH zoekt klarinettisten en trompettisten”

Nieuwe concertagenda CTJH

Door de coronacrisis heeft het CTJH vrijwel alle concerten in 2020 en 2021 moeten annuleren. Maar jazzliefhebbers, en het CTJH-bestuur in het bijzonder, zijn optimistisch van aard. Dus nu het vaccinatie in zicht komt durft het bestuur het aan om m.i.v. september 2021 weer concerten te organiseren, uiteraard onder voorbehoud van de ontwikkelingen in deMeer lezen over “Nieuwe concertagenda CTJH”

Voordelig doneren aan het CTJH

Het Centrum Traditionele Jazz Harlingen is sinds 1 juli 2020 een zelfstandige stichting. Daarvoor opereerde het CTJH onder de paraplu van Friejam in Leeuwarden. Nu de Harlinger jazzclub gekozen heeft voor volledige zelfstandigheid is het ook genoodzaakt om financieel de eigen broek op te houden. Daar zullen verschillende bronnen voor aangeboord moeten worden zoals bijvoorbeeldMeer lezen over “Voordelig doneren aan het CTJH”

Huisorkest zoekt nieuwe muzikanten

The Roaring Twenties Experience, het huisorkest van het Centrum Traditionele Jazz Harlingen (CTJH), zoekt nieuwe muzikanten. Het orkest is een aantal jaren geleden na een serie workshops opgericht en richt zich op het instrumentale en vocale jazzrepertoire uit de jaren ’20 en ’30. Het orkest telt rond 20 leden en repeteert wekelijks op de maandagavondMeer lezen over “Huisorkest zoekt nieuwe muzikanten”

CTJH annuleert laatste concert van dit seizoen

Het seizoen van het Centrum Traditionele Jazz Harlingen (CTJH) zit er op. Het voor 19 april geplande slotconcert, een dubbelconcert van  huisorkest The Roaring Twenties Experience en The Alluring Ajettes is geannuleerd.  Hoewel de huidige maatregelen vanwege het coronavirus vooralsnog tot 6 april duren is het onwaarschijnlijk dat de situatie daarna weer snel zal normaliseren. Meer lezen over “CTJH annuleert laatste concert van dit seizoen”

Spring is coming Soon

The Roaring Twenties Experience op Festival Spring is coming soon The Roaring Twenties Experience, het huisorkest van het Centrum Traditionele Jazz Harlingen, is op zondag 29 maart één van de hoofdacts op het muziekfestival Spring is coming soon. Het festival vindt plaats op Glinstra State in Burgum. De aanvang is 13.30 en het duur tot 20.30Meer lezen over “Spring is coming Soon”

Nieuwe voorzitter CTJH

Jules Dutrieux is de nieuwe voorzitter van het Centrum Traditionele Jazz Harlingen (CTJH).  Hij neemt de voorzittershamer over van Hans Meijer die in 2017 samen met de Harlinger trompettist Jemke Visser aan de wieg van het CTJH heeft gestaan. Jules Dutrrieux is in het dagelijks leven werkzaam als directeur/bestuurder bij Welzijn Ermelo. Daarnaast is hijMeer lezen over “Nieuwe voorzitter CTJH”

Lounge concert 9 februari 2020

De Stable Roof Jazz Band beheerst diverse jazzstijlen Voor het tweede loungeconcert in het nieuwe jaar heeft het Centrum Traditionele Jazz Harlingen (CTJH) de Stable Roof Jazz Band weten te strikken. Deze band behoort met zijn gevarieerde repertoire, waarin vele jazzstijlen zijn vertegenwoordigd, al jaren tot de top van de Nederlandse traditionele jazz-scene.  Het concertMeer lezen over “Lounge concert 9 februari 2020”

Verhuizing Lounge Concerten

De loungeconcerten van Centrum Traditionele Jazz Harlingen gaan verhuizen! Met ingang van zondagmiddag 9 februari worden de jazzconcerten gehouden in Hotel-Restaurant ’t HeerenlogementFranekereind 23 Harlingen Gelegen aan een rustige gracht in de binnenstad is het van oudsher bekende ’t Heerenlogement de ideale locatie voor ons concertprogramma. De gezellige, klassieke inrichting  biedt de perfecte ambiance om ontspannenMeer lezen over “Verhuizing Lounge Concerten”

Lounge Concert Januari 2020

Een nieuw jaar en een nieuw decennium, 2020! Dat maakt dat de jazz muziek reeds 100 honderd jaar bestaat.  De jaren ‘20 herleven. Dit is zodoende een extra feestelijk jaar voor het Centrum Traditionele Jazz te Harlingen.  We starten met een loungeconcert dat in het teken van de traditionele New-Orleans jazz staat. Lollapalooza is eenMeer lezen over “Lounge Concert Januari 2020”

Parkeren

Parkeren langs de gracht is niet voor iedereen een pretje en er zijn niet altijd plaatsen beschikbaar. Daarom een praktische tipPlaats je auto nabij bij de Basisschool ‘t Wad op de Midlumerlaan. Ruimte genoeg en makkelijk te parkeren. En een kleine wandeling naar ‘t Heerenlogement is voor al ons publiek goed te doen.  Onderstaand ’tMeer lezen over “Parkeren”

Gezocht: muzikanten voor huisorkest

In het huisorkest The Roaring Twenties Experience is plaats voor nieuwe orkestleden, o.a. trompettisten en violisten. Voor meer informatie en opgave, neem contact op via info@ctjh.nl  of bel onze voorzitter:  Hans Meijer 0515-444250 / 06-55 13 16 24