Candy Dulfer gaat radio maken op Sublime

Saxofoniste Candy Dulfer gaat vanaf 7 februari een radioprogramma presenteren op Sublime. De funk-, soul- en jazzzender biedt vanaf 1 februari een vernieuwde programmering. Zij is één van de nieuwe gezichten op deze zender die zorgt dat er in deze concertloze periode nog volop naar jazz, soul en funk kan worden geluisterd.

Candy Dulfer maakt vanaf 7 februari iedere zondag om 19 uur het programma Candy’s World. En sinds afgelopen maandag presenteert Jaap Brienen iedere werkdag tussen 07.00 en 10.00 uur De Sublime Ochtendshow. Francis Broekhuizen verschuift naar de avond en gaat doordeweeks van 19.00 tot 21.00 uur het programma The Sublime Experience presenteren en elke vrijdag het programma Funky Friday

Candy Dulfer: “Ik ben echt ontzettend blij met deze kans en ik heb ongelooflijk veel zin in dit avontuur, ik hou van radio en helemaal in deze tijd geeft het me veel voldoening om mensen met allerlei fantastische muziek kennis te laten maken. Ik hou van stijlen mixen, dat ga ik in dit programma ook zeker weer doen, maar funk, soul en jazz zullen altijd de rode draad zijn. Ik ben geen radio-dj pur sang, ik ben gewoon Candy de muzikante, en dit programma komt voornamelijk voort uit mijn persoonlijke smaak en ervaringen. Hopelijk kan ik de luisteraars af en toe een leuk kijkje in de keuken geven en ze verrassen met wat andere invalshoeken, maar bovenal worden het twee lekkere funky en soulvolle uren.”

Jaap Brienen, die al aan de zender verbonden was met zijn vrijdagmiddagshow Funky Friday, verhuist naar de ochtend en neemt de ochtendshow voor zijn rekening. Brienen presenteerde eerder bij NPO Radio 6 eerder negen jaar lang de ochtendshow, Eerst Jaap. Nu hij de ochtendshow op Sublime gaat presenteren, komt hij weer op een vertrouwd tijdstip te zitten: “In De Sublime Ochtendshow laat ik je wakker worden met de oude èn de nieuwe helden uit de funk, soul en jazz: Stevie Wonder, Aretha Franklin, maar ook Gregory Porter en Anderson Paak. Ik vertel de verhalen achter die muziek, maar ook over wat er in de wereld is gebeurd toen je lag te slapen. Zo kun je vrolijk en relaxed aan je dag beginnen.”

De wijzigingen in de programmering zijn een onderdeel van de metamorfose die Sublime ondergaat. Leona Philippo is samen met Bastiaan Ragas, die al aan Sublime is verbonden, de nieuwe station-voice. In de afgelopen weken is ook een nieuw jinglepakket tot stand gekomen waarbij Berget Lewis één van de nieuwe zangeressen is geworden van de nieuwe jingles van Sublime. Tenslotte heeft Sublime ook met de focus die nog meer op muziek komt te liggen een nieuwe Music Director aangenomen, Martijn Soetens. Soetens komt bij NPO 2 vandaan als Music Editor en is nu nog ook Music Director van NPO Radio 2 Soul & Jazz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *